Ingrediënten gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, kleurstof: carotenen.
Vetpercentage 48+ kaas, 48% vet in droge stof (relatief)
Allergenen Melk, Lactose: <0,1g/100g
Bewaren Max 7-10ºC
Graskaas Jong Speciaal
Wanneer de koeien in het voorjaar bij mooi weer de wei in gaan, dan genieten ze van het malse voorjaarsgras. De melk bevat dan specifieke voedingsstoffen en het melkvet is zacht van structuur. Hier wordt onze Graskaas van bereid; extra zacht en romig van smaak. Dit kleine kaasje heeft een zogenaamd ‘Amsterdams zuivel’ en wordt daarom ook wel Amsterdammer genoemd. De romige smaak ontstaat door het hoge vochtgehalte, hierdoor is de kaas relatief minder vet dan Goudse kaas. De kaas heeft minimaal drie weken rijping achter de rug, maar is nooit ouder dan zes weken.
Ingrediënten gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, kleurstof: carotenen.
Vetpercentage 48+ kaas, 48% vet in droge stof (relatief)
Allergenen Melk, Lactose: <0,1g/100g
Bewaren Max 7-10ºC
Energie: 354 kcal/1470 kJ
Vetten: 29,2 g
verzadigde vetzuren: 21,2 g
Koolhydraten: 20,4 g
waarvan suikers: 0,0 g
Eiwitten: 22,9 g
Zout: 2,17 g
Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.