De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< Terug naar kaasoverzicht

Maasdammer Gatenkaas

De Hollandse Emmentaler

Avondje kaasfonduen

Maasdammer kaas wordt ook wel de Hollandse Emmentaler genoemd. Alleen is hij nog smediger van structuur: zacht en romig, maar toch veerkrachtig en samenhangend. Deze zoete, nootachtige gatenkaas smaakt heerlijk bij een glas droge witte wijn en laat zich goed verwerken in gerechten door zijn goede smelteigenschappen. Kaasfondue met Maasdammer, dat is dubbel genieten! Wist u dat de karakteristieke gaten in de kaas ontstaan door het gas dat zich tijdens het rijpingsproces in de kaas vormt?

Ingrediënten gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, vegetarisch stremsel

Vetpercentage 48+ kaas

Allergenen Melk, Lactose: <0,1g/100g

Bewaren Max 7-10ºC

Energie: 371 kcal/1540 kJ

Vetten: 29,5 g

verzadigde vetzuren: 19,8 g

Koolhydraten: 0,0 g

waarvan suikers: 0,0 g

Eiwitten: 26,4 g

Zout: 1,52 g

Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.

Persoonlijk bediend door uw kaasboer

Bekijk de profielpagina van de kaasboer bij u in de buurt.