Vanaf half mei verkrijgbaar

Graskaas Jong Speciaal

Delen

De Amsterdammer

Wanneer de koeien in het voorjaar bij mooi weer de wei in gaan, dan genieten ze van het malse voorjaarsgras. De melk bevat dan specifieke voedingsstoffen en het melkvet is zacht van structuur. Hier wordt onze Graskaas van bereid; extra zacht en romig van smaak. Dit kleine kaasje heeft een zogenaamd 'Amsterdams zuivel' en wordt daarom ook wel Amsterdammer genoemd. De romige smaak ontstaat door het hoge vochtgehalte, hierdoor is de kaas relatief minder vet dan Goudse kaas. De kaas heeft minimaal drie weken rijping achter de rug, maar is nooit ouder dan zes weken. 

 

Belangrijk om te weten

Ingrediënten gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, dierlijk stremsel, kleurstof: carotenen.
Vetpercentage 48+ kaas, 48% vet in droge stof (relatief)
Allergenen Melk, Lactose: <0,1g/100g
Bewaren Max 7-10ºC 

Voedingswaarde gemiddeld
per 100 gram

Energie 354 kcal/1470 kJ
Vetten 29,2 g
Verzadigde vetzuren 20,4 g
Koolhydraten 0,0 g
Waarvan suikers 0,0 g
Eiwitten 22,9 g
Zout 2,17 g
Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.
Heerlijke recepten bij deze kaas
Gevulde paprika