Onze kazen koopt u vers van het mes

Maasdammer Gatenkaas

Delen

De Hollandse Emmentaler


 

Avondje kaasfonduen

Maasdammer kaas wordt ook wel de Hollandse Emmentaler genoemd. Alleen is hij nog smediger van structuur: zacht en romig, maar toch veerkrachtig en samenhangend. Deze zoete, nootachtige gatenkaas smaakt heerlijk bij een glas droge witte wijn en laat zich goed verwerken in gerechten door zijn goede smelteigenschappen. Kaasfondue met Maasdammer, dat is dubbel genieten! Wist u dat de karakteristieke gaten in de kaas ontstaan door het gas dat zich tijdens het rijpingsproces in de kaas vormt?

Belangrijk om te weten

Ingrediënten Koemelk (gepasteuriseerd), zout, zuursel, stremsel, conserveermiddel (E251)
Vetpercentage 45+ kaas
Allergenen Koemelk
Bewaren Max 7-10ºC 

Voedingswaarde gemiddeld
per 100 gram

Energie 369 kcal/1544 kJ
Eiwit 28,0 gr
Koolhydraten 0 gr 
Vet absoluut 28,5 gr 
Natrium 588 mg
Calcium 890 mg
   
Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.
Print dit product
Heerlijke recepten bij deze kaas
Kaasflapjes