Maasdammer Gatenkaas
De Hollandse Emmentaler
Avondje kaasfonduen
Maasdammer kaas wordt ook wel de Hollandse Emmentaler genoemd. Alleen is hij nog smediger van structuur: zacht en romig, maar toch veerkrachtig en samenhangend. Deze zoete, nootachtige gatenkaas smaakt heerlijk bij een glas droge witte wijn en laat zich goed verwerken in gerechten door zijn goede smelteigenschappen. Kaasfondue met Maasdammer, dat is dubbel genieten! Wist u dat de karakteristieke gaten in de kaas ontstaan door het gas dat zich tijdens het rijpingsproces in de kaas vormt?
Belangrijk om te weten
Ingrediënten | Koemelk (gepasteuriseerd), zout, zuursel, stremsel, conserveermiddel (E251) |
Vetpercentage | 45+ kaas |
Allergenen | Koemelk |
Bewaren | Max 7-10ºC |
Voedingswaarde gemiddeld
per 100 gram
Energie | 369 kcal/1544 kJ |
Eiwit | 28,0 gr |
Koolhydraten | 0 gr |
Vet absoluut | 28,5 gr |
Natrium | 588 mg |
Calcium | 890 mg |
Print dit product