Onze kazen koopt u vers van het mes

Maasdammer Gatenkaas

Delen

De Hollandse Emmentaler


 

Avondje kaasfonduen

Maasdammer kaas wordt ook wel de Hollandse Emmentaler genoemd. Alleen is hij nog smediger van structuur: zacht en romig, maar toch veerkrachtig en samenhangend. Deze zoete, nootachtige gatenkaas smaakt heerlijk bij een glas droge witte wijn en laat zich goed verwerken in gerechten door zijn goede smelteigenschappen. Kaasfondue met Maasdammer, dat is dubbel genieten! Wist u dat de karakteristieke gaten in de kaas ontstaan door het gas dat zich tijdens het rijpingsproces in de kaas vormt?

Belangrijk om te weten

Ingrediënten gepasteuriseerde KOEMELK, zout, zuursel, vegetarisch stremsel
Vetpercentage 45+ kaas
Allergenen Melk, Lactose: <0,1g/100g
Bewaren Max 7-10ºC 

Voedingswaarde gemiddeld
per 100 gram

Energie 371 kcal/1540 kJ
Vetten 29,5 g
Verzadigde vetten 19,8 g 
Koolhydraten 0,0 g
Waarvan suikers 0,0 g
Eiwitten 26,4 g
Zout 1,52 g
Door de natuurzuiverheid van kaas, de natuurlijke rijping en seizoensinvloeden kunnen er variaties in waarden optreden.
Print dit product
Heerlijke recepten bij deze kaas
Kaasflapjes