De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Aardappel-kaas bitterballen

Borrelhapjes 4 personen


Ingredienten:

  • 200 gram Kaas van Boer Wilco de Crom
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 4 vastkokende aardappelen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eetlepels panko
  • 1 liter zonnebloemolie

Voor de dip:

  • 100 gram crème fraîche
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 jalapeño pepe
  • Peper en zout

Bereiding:

Bak in een droge koekenpan de spekblokjes tot ze bruin en krokant zijn. Schep ze uit het bakvet en snijd ze met een groot mes iets kleiner. Schil en rasp de aardappelen. Druk zoveel mogelijk vocht uit de aardappelen. Rasp de kaas. Meng in een grote kom de aardappelrasp, kaas, zout, peper, bloem, eieren, bakpoeder, spekblokjes en panko met elkaar. Kneed dit tot een samenhangend deeg. Voeg een klein beetje bloem toe wanneer het deeg te nat is. Snijd voor de dip de jalapeño fijn. Meng de crème fraîche, mayonaise en de jalapeño met elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.

Verhit de zonnebloemolie tot 180 graden Celsius. Draai van het aardappelkaas-mengsel kleine balletjes (ter grootte van een walnoot). Frituur de balletjes in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Serveer met de jalapeño-dip.