De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Charmeux Hartige taart

Bijgerecht 4 personen


Ingredienten:

  • 250 gram Charmeux Fenegriek
  • 1 rol vers bladerdeeg (270 gr.)
  • 6 à 7 Roma tomaten
  • 3 kleuren paprika’s
  • 1 sjalotje
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 3-4 el olijfolie
  • 2-3 el melk
  • 8-10 takjes tijm
  • 2 el pijnboompitjes
  • Zout en peper

Nodig:

  • Rechthoekige taartvorm (ca. 19×27 cm)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem het bladerdeeg uit de koelkast en laat het ca. 10 minuten afgedekt rusten. Was de tomaten en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd iedere paprika in achten. Rooster de paprika’s in de oven in ongeveer 15 minuten. Blijf de paprika’s keren, anders worden ze zwart. Was ondertussen de tijm en pluk de blaadjes van de takjes. Halveer het sjalotje en snijd in ringetjes. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit en leg het in de taartvorm. Druk de rand van het deeg iets omhoog. Bestrooi het deeg met de Parmezaanse kaas. Leg de tomaten en de geroosterde paprika’s met het snijvlak naar boven dicht tegen elkaar aan op het deeg. Bestrooi met de tijm, pijnboompitjes, ringetjes ui, zout en peper. Snijd de Charmeux Fenegriek in kleine blokjes en verdeel over de taart. Bedruppel het geheel met olijfolie en bestrijk de randen van het deeg met de melk. Bak de taart ca. 25 minuten onder in de oven op 200 graden.

 

Buitenlandse kaas

Persoonlijk bediend door uw kaasboer

Bekijk de profielpagina van de kaasboer bij u in de buurt.