De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Frisse salade met Emmentaler

Bijgerecht 4 personen


Ingredienten:

  • 150 gram Emmentaler
  • 150 gram gemengde sla
  • 1 appel
  • 8 plakken ontbijtspek
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 2 middelgrote eieren
  • Zout en Peper
  • Scheutje olijfolie

Nodig:

  • Oven
  • Bakpapier en bakplaat

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Kook de eieren gedurende 6-7 minuten in een pan, totdat ze hard gekookt zijn. Leg het spek op een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster circa 8 minuten totdat het knapperig is. Verlaag de temperatuur naar 150 graden en leg de appelplakjes op een schoon bakpapier, en droog ze circa 15 minuten in de oven.  Halveer de cherrytomaatjes, snijd de appel in zeer dunne plakjes en snijd de kaas in blokjes. Was de sla en meng deze met de cherrytomaat, kaas, appel en ontbijtspek. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie. Pel de eieren en snijd in stukjes. Strooi de stukjes ei over de salade.

Buitenlandse kaas

Persoonlijk bediend door uw kaasboer

Bekijk de profielpagina van de kaasboer bij u in de buurt.