Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalot tot deze zacht is. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen. Meng de melk met het witbrood, kaas, eieren en bloem. Meng dit tot het een egale massa is. Dit gaat het makkelijkste in een keukenmachine. Laat het mengsel nu 30 minuten rusten (of maak het van te voren en zet het in de koelkast). Verwarm de oven voor op 225 ° Celsius. Bekleed een bakblik met een vel bakpapier en leg hier de groenten op. Druppel er wat olijfolie over en zet het bakblik in de oven. Rooster de groenten in ongeveer 15 minuten gaar. Breng in een grote pan water aan de kook. Voeg een flinke snuf zout toe. Maak met je handen balletjes van het kaas-eiermengsel en laat ze in het kokende water vallen. Ga zo door tot alles op is. Haal met een schuimspaan de knoedels die boven komen drijven uit de pan. Zodra ze drijven zijn ze namelijk gaar. Verhit de rest van de boter in een grote koekenpan en bak hierin de knoedels rondom bruin. Serveer de knoedels met de geroosterde groenten.