De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Gevulde Courgettes

Bijgerecht 4 personen


Ingredienten:

  • 200 gram Noord-Hollands Belegen
  • 4 courgettes
  • 1 ui
  • 200 gram roomkaas
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 15 gram peterselie
  • Peper en zout

Topping

  • 75 gram panko
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Snijd 3 courgettes in de lengte doormidden en snipper de ui. Verwijder met een lepel de binnenkant van de gehalveerde courgettes. Leg de halve courgettes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Rasp eerst de kaas en daarna de laatste courgette. Leg de geraspte courgette in een zeef en pers het vocht eruit. Duw eventueel aan met een lepel om zoveel mogelijk vocht eruit te persen. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Meng in een grote kom de uitgelekte courgette, roomkaas, kaas, gerookte paprikapoeder en ui met elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het kaasmengsel over de gehalveerde courgettes. Meng voor de topping de panko met de gerookte paprikapoeder en olijfolie. Verdeel het mengsel over de gevulde courgettes. Schuif de gevulde courgettes in de oven en bak ze in ongeveer in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de peterselie fijn en strooi dit voor het serveren over de courgettes.