Halveer de jalapeño’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Bak de spekblokjes in een koekenpan bruin en krokant. Schep ze uit het bakvet op een stuk keukenpapier en laat ze uitlekken en afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rasp de Doruvael. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Mix in een kom de Doruvael met de roomkaas en de uitgebakken spekjes. Vul de halve jalapeño’s met het kaasmengsel en leg ze op de bakplaat. Schuif de jalapeño’s in de oven en bak ze in ongeveer 12 tot 15 minuten tot de kaas gesmolten is. Snijd de bieslook in fijne ringen. Verkruimel de tortilla chips. Haal de jalapeño’s uit de oven en bestrooi ze met de tortilla chips en bieslook. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
Tip: Het is handig om (wegwerp) handschoenen te dragen bij het schoonmaken van de jalapeño’s. Dit kan namelijk een brandend gevoel geven aan de handen.