De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Gnocchi à la romana met Morbier

Hoofdgerecht 4 personen


Ingredienten:

  • 225 gram Morbier
  • 1 liter melk
  • 250 gram griesmeel van harde tarwe
  • Nootmuskaat
  • 2 eidooiers
  • 1 bakje Italiaanse kruiden, harde steeltjes verwijderd en fijngesneden
  • 1 bos basilicum, alleen de blaadjes
  • Zout en peper naar smaak

Nodig:

  • Pan
  • Bakpapier
  • Oven

Bereiding:

Snijd 1 of 2 mooie plakken van de Morbier af en snijd de rest in kleine stukjes. Verwarm de Melk met de boter in een ruime pan. Zodra de melk tegen het kookpunt aankomt wordt de Griesmeel toegevoegd. Roer goed in de dikke pap die ontstaat. Neem de pan van het vuur en meng de blokjes kaas, nootmuskaat, eierdooiers en kruiden door de polenta. Breng op smaak met peper en zout. Stort de helft van de polenta op een vel bakpapier en rol deze op zodat er een worst ontstaat. Doe dit nog een keer met de ander helft van de polenta. Laat de rollen polenta helemaal afkoelen in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet een bakblik klaar. Snijd van de rollen polenta plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg deze dakpansgewijs

in het bakblik. Leg de achtergehouden Morbier op de polenta. Bak de polenta ongeveer 25 minuten goudbruin en warm.