De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Kaasbrood

Bijgerecht 4 personen


Ingredienten:

  • 300 gram Oude Hollander, geraspt of in plakjes
  • 2 blikken kant-en-klaar croissantdeeg
  • 150 gram (plakjes) salami (vleeswaren)
  • 90 gram groene pesto

Nodig:

  • Oven
  • Bakblik met bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakblik met een stuk bakpapier. Haal het deeg uit de verpakking. Leg het deeg op het werkvlak en druk het plat tot een rechthoek, knijp hierbij de naden dicht. Bestrijk het deeg met de pesto, maar laat 2 cm van de bovenkant vrij. Beleg het deeg met de plakjes salami. Strooi de kaas over de salami. Begin onderaan en rol het deeg op en leg het op de naad. Draai het deeg zo dat er een spiraal ontstaat. Leg het deeg op het bakblik en bak het brood gaar en bruin in 35 tot 40 minuten. Laat het brood iets afkoelen voor het serveren.