De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Kaasfondue met gekarameliseerde uien

Kaasfondue 4 personen


Ingredienten:

  • 1 kilogram uien
  • 800 gram Comté
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels maïzena
  • 500 milliliter witte wijn
  • Versgemalen zwarte peper
  • Nootmuskaat

Nodig:

  • Caquelon of een andere fonduepan
  • Rechaud

Bereiding:

Snijd de uien in halve ringen en snijd het gepelde teentje knoflook doormidden. Rasp de kaas. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze zacht zijn. Voeg de bruine basterdsuiker toe aan de uien en bak ze 10 minuten op laag vuur. Haal de uien van het vuur en laat ze afkoelen. Wrijf de fonduepan in met knoflook (snijkant).  Los de maïzena op in de witte wijn. Meng in een andere pan de kaas met de wijn en maïzena en zet deze op middelhoog vuur. Roer regelmatig en laat de kaas smelten. Haal de pan van de hittebron zodra de kaas gesmolten is. Roer de gebakken uien door de kaasfondue en breng op smaak met zwarte peper en nootmuskaat. Giet de kaasfondue over in de fonduepan en zet de fonduepan op een rechaud om de kaasfondue warm te houden. Serveer met breadsticks, pitapuntjes, tomaat, bleekselderij, tortillachips, stokbrood, krieltjes en gedroogde vleeswaren.

Buitenlandse kaas