De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Kaassticks

Borrelhapjes 4 personen


Ingredienten:

  • 400 gram Oude Hollander
  • 1 pak loempiavellen (diepvries supermarkt)
  • 80 gram roomboter
  • 100 gram patentbloem
  • 600 milliliter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 6 gram gelatine (3 blaadjes)
  • 1 theelepel grove mosterd
  • ½ theelepel witte peper

Nodig:

  • Bloem met water om de loempiavellen mee te bestrijke
  • Olie om in te frituren

Bereiding:

Rasp de kaas grof en zet weg tot later gebruik. Leg de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Blijf 2 minuten roeren tot de bloem gaar is. Giet in 1 keer al het water er bij. Voeg het blokje bouillon toe en blijf goed roeren tot de saus indikt. Smelt dan de kaas in de saus, zodra deze gesmolten is kan de pan van het vuur afgehaald worden. Knijp de

blaadjes gelatine uit en roer deze door de warme saus. Voeg de mosterd en witte

peper toe. Schep het kaasmengsel in een platte schaal en laat helemaal afkoelen.

 

KAASSTICKS MAKEN:

Laat de loempiavellen ontdooien. Meng in een kommetje wat bloem met water

tot een slap papje. Neem 2 loempiavellen. Leg er 1 recht neer en de andere

een kwartslag gedraaid (puntje naar boven) boven op het eerste vel. Bestrijk

de zijkanten met het water-bloem papje. Schep een eetlepel kaasvulling in het

midden van de loempiavellen. Vouw de onderkant van de loempiavellen over de

vulling. Vouw de zijkanten dicht en rol op tot een vrij smalle kaasloempia. Leg de

Kaassticks op een bord of plank. Ga zo door tot alle kaasvulling op is. Mocht je ze

willen invriezen kan dat nu.

 

FRITUREN:

Verhit in een (frituur)pan olie tot 180 graden Celsius. Of bak ze in een laag olie in

een koekenpan. Bak de kaassticks in ongeveer 3 tot 4 minuten goudbruin. Serveer

direct. Pas op, de vulling is heet!