Rasp de kaas grof en zet weg tot later gebruik. Leg de blaadjes gelatine in een kom met koud water. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Blijf 2 minuten roeren tot de bloem gaar is. Giet in 1 keer al het water er bij. Voeg het blokje bouillon toe en blijf goed roeren tot de saus indikt. Smelt dan de kaas in de saus, zodra deze gesmolten is kan de pan van het vuur afgehaald worden. Knijp de
blaadjes gelatine uit en roer deze door de warme saus. Voeg de mosterd en witte
peper toe. Schep het kaasmengsel in een platte schaal en laat helemaal afkoelen.
KAASSTICKS MAKEN:
Laat de loempiavellen ontdooien. Meng in een kommetje wat bloem met water
tot een slap papje. Neem 2 loempiavellen. Leg er 1 recht neer en de andere
een kwartslag gedraaid (puntje naar boven) boven op het eerste vel. Bestrijk
de zijkanten met het water-bloem papje. Schep een eetlepel kaasvulling in het
midden van de loempiavellen. Vouw de onderkant van de loempiavellen over de
vulling. Vouw de zijkanten dicht en rol op tot een vrij smalle kaasloempia. Leg de
Kaassticks op een bord of plank. Ga zo door tot alle kaasvulling op is. Mocht je ze
willen invriezen kan dat nu.
FRITUREN:
Verhit in een (frituur)pan olie tot 180 graden Celsius. Of bak ze in een laag olie in
een koekenpan. Bak de kaassticks in ongeveer 3 tot 4 minuten goudbruin. Serveer
direct. Pas op, de vulling is heet!