De lekkerste kaas vers van ‘t mes!
< terug naar recepten

Mexicaanse gevulde aardappel

Hoofdgerecht 4 personen


Ingredienten:

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 200 gram HKC Classe Royale kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram gehakt (rund)
  • 1 eetlepel Mexicaanse tacokruiden
  • 100 gram ijsbergsla
  • 4 eetlepels zure room
  • 4 eetlepels salsa
  • 4 salade uitjes
  • Zout

Nodig:

  • Oven
  • Kaasrasp

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Boen de aardappelen goed. Wikkel alle aardappelen in aluminiumfolie en laat de aardapelen 40 tot 60 minuten garen in de oven.  Rasp de kaas, snijd de ijsbergsla in reepjes en de salade uitjes in ringetjes. Zet weg tot later gebruik. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak hierin het gehakt rul. Breng het gehakt op smaak met de Mexicaanse kruiden en zout. Draai het vuur uit en meng de kaas door het gehakt. Snijd de aardappelen open en maak ruimte voor de vulling. Schep het gehakt-kaas mengsel in de aardappelen. Verdeel de ijsbergsla over het gehakt. Schep een lepel salsa en zure room op de het gehakt. Bestrooi met salade uitjes en serveer direct.

 

Tip: Serveer deze gevulde aardappel met een salade van ui, tomaat en rucola.