Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de aardappel in kleine blokjes, de bieslook in fijne ringetjes en rasp de kaas. Zet de aardappel, bieslook en kaas weg tot later gebruik. Laat de spinazie in een grote koekenpan met een beetje olijfolie en zout slinken. Haal de spinazie uit de pan en laat de spinazie uitlekken in een zeef. Kook de zoete aardappelblokjes in 8 tot 10 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. Snijd het taartdeeg in repen. Bekleed de holtes van de muffinvorm met het deeg. Begin met de bodems en bekleed vervolgens de zijkanten. Druk het deeg goed tegen de rand aan. Klop in een grote kom de eieren los en voeg de spinazie, zoete aardappel, kaas en de bieslook hier aan toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in de beklede muffinholtes. Zet de muffin bakvorm op een rooster in het midden van de oven. Bak de mini quiches gaar en goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.