Rasp de geitenkaas en zet weg tot later gebruik. Voeg de bloem samen met het zout toe in de kom van de keukenmachine. Zet de keukenmachine aan en voeg 390 milliliter (kokend) heet water bij de bloem. Kneed het deeg ongeveer 6 tot 8 minuten tot het een gladde deegbal vormt. Het is ook mogelijk om dit met de hand te kneden. Gebruik i.v.m. de hitte, hiervoor in het begin een vork totdat het deeg is afgekoeld en aangeraakt kan worden. Voeg een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig is. Rol het deeg tot een streng en verdeel in gelijke stukjes. Dek de stukjes die rusten af met vershoudfolie. Neem een stukje deeg en rol dun uit. Bestrijk het deeg met wat zonnebloemolie en verdeel er geitenkaas overheen. Rol het deeg met de geitenkaas strak op tot een streng. Rol daarna de streng zo op zodat het op een slakkenhuis lijkt. Druk de spiraalbroodjes voorzichtig met de hand iets platter. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de spiraalbroodjes, op middelmatige hitte, op iedere kant 3 tot 5 minuten totdat ze bruin en krokant zijn.