Verwarm de oven voor op circa 220 graden. Rasp de Oude Hollander. Snijd het stokbrood in plakken en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi het stokbrood royaal met circa 150 gram geraspte kaas. Bak het brood in de voorverwarmde oven in circa 8 minuten krokant. Hol de pompoen uit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Schraap de wortels schoon en snijd in plakken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de bleekselderij in stukjes. Doe wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui, bleekselderij, knoflook, wortel en pompoen. Voeg één liter water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat circa 20-30 minuten zachtjes koken, totdat alles gaar is. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Bestrooi de uitgeholde binnenkant van de pompoen met peper, zout en olie en rooster circa 15-20 minuten in de oven. Pureer de soep fijn met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en zout en gehakte peterselie. Bestrooi met de overgebleven kaas en serveer warm in de pompoen, samen met de kaascroutons.