Proef de Lente
Recepten Zoeken op Recept

Champignonquiche

  • Lunch
  • 4
Delen

Ingrediënten :

 

Voor de korst:

·         75 gram Comté
·         100 gram boter
·         50 ml kookroom
·         150 gram bloem
·         1 theelepel gist
·         Snufje zout
 

Voor de vulling:

·         200 gram Tartufo Truffelkaas
·         250 gram kastanjechampignons
·         30 gram boter
·         1 ui
·         1 teentje knoflook
·         3 eieren
·         30 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
·         250 ml kookroom
·         Snufje peper en zout
 

Nodig: Taartvorm

 

Bereidingswijze:

 
Voor de korst;
Rasp de Comté. Meng de boter, kookroom, Comté, bloem, gist en zout tot een gladde bol. Wikkel in plastic folie en leg circa één uur in de koelkast.
 
Voor de vulling;
Rasp de kaas. Was de champignons en snijd in plakjes. Pel de ui en knoflook en snijd in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood ongeveer 15 minuten weken in warm water. Laat uitlekken. Smelt de boter in een pan en bak de ui, knoflook en champignons. Klop de eieren op met de kookroom en de kaas en kruid met peper en zout. Voeg de gebakken champignons en het geweekte eekhoorntjesbrood toe aan het eiermengsel. Leg het korstdeeg op een bebloemd werkvlak. Bekleed een taartvorm met het deeg, giet het champignonmengsel er bovenop en zet circa 35 minuten in de oven.
Print dit recept