Lekkere recepten met kaas
Recepten Zoeken op Recept

Mini-kaasfondue

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

500 gram Comté
40 gram boter
4 eidooiers
100 gram room
versgemalen nootmuskaat
versgemalen witte peper
stokbrood
diverse soorten rauwkost, zoals paprika, bloemkoolroosjes, bleekselderij en tomaat
 

Benodigdheden:

4 kleine ovenschaaltjes (à 150 ml inhoud), fonduepan

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Plaats hierin de kleine ovenschaaltjes, zodat ze warm worden. Rasp de Comté kaas, zet de fonduepan op het vuur en laat de boter smelten. Voeg de geraspte kaas toe en laat op laag vuur smelten. Blijf roeren. Klop de eidooiers op met de room. Voeg de versgemalen witte peper en nootmuskaat toe. Voeg dit mengsel toe aan de kaas en blijf voortdurend roeren totdat de fondue mooi egaal is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen (2 minuten). Serveer de fondue per persoon in de ovenschaaltjes. Snijd het stokbrood in dobbelsteentjes en serveer deze erbij samen met de rauwkost om te dopen.
 

Tip;

als de fondue te dun is; maïzena of Kernhem kaas als bindmiddel toevoegen. Als de fondue juist te gebonden is, voeg er dan 1 of maximaal 2 druppels citroensap aan toe. Tenslotte; verse kaasfondue is 7 tot 10 dagen in de koelkast te bewaren en langer in het vriesvak.

Print dit recept