Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Ricotta met Parmezaanse kaas en bieten

  • Voorgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten:

        Voor het ricotta-kaasmengsel
   150 gram ricotta
   175 gram Parmezaanse kaas
 
         Voor het bietensalade
   1 rode biet, gekookt
    1 theelepel kappertjes
    1 eetlepel balsamicoazijn
    1 theelepel honing
    2 takjes tijm, alleen de blaadjes
    50 gram notenmix
    Peper en zout
 

Bereiding

Rasp de kaas heel fijn. Meng de kaas met de ricotta goed door elkaar heen. Breng eventueel op smaak met een snufje peper en zet koud weg.
 
Snijd de biet in zeer dunne plakjes. Mix de balsamico, honing, notenmix en tijm in een kom. Bewaar wat tijm om te garneren. Breng op smaak met peper en zout. Haal het ricotta-kaasmengsel uit de koeling. Leg op elk bord de bietenplakjes en maak van het ricotta-kaasmengsel met behulp van twee vochtige lepels 12 mooie bollen, en leg op elk bord 3 bollen. Garneer met de dressing van olie & azijn, tijm, kappertjes. Serveer direct. 
 
Print dit recept