Proef de Lente
Recepten Zoeken op Recept

Risotto met kip en Parmazaanse kaas

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten :

·         150 gram Parmezaanse kaas
·         1 liter kippenbouillon (tablet)
·         2 eetlepels olijfolie
·         1 sjalotje
·         250 gram risottorijst
·         50 milliliter droge witte wijn
·         20 gram boter
·         300 gram gerookte kip
·         1 courgette
·         Zout en peper
 

Bereidingswijze:

Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de gerookte kip en courgette in stukjes. Verwarm de kippenbouillon zachtjes in een pan. Snipper het sjalotje en bak, met olie, circa twee minuten in een koekenpan. Voeg de wijn en de risotto toe en roer, met een houten lepel, tot de wijn volledig is opgenomen. Voeg vervolgens de kippenbouillon langzaam in delen toe, totdat de rijst alles heeft geabsorbeerd. Voeg nog kort de courgette en gerookte kip aan het mengsel toe. Haal de koekenpan van het vuur en voeg de boter en de Parmezaanse kaas toe. Laat de risotto circa twee minuten staan en roer goed door. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer direct Print dit recept