Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Schaaltje Pangasius

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

·        200 gram Comté
·         200 gram pangasiusfilet
·         90 gram pancetta (Italiaans spek)
·         75 gram rucola
·         8 kerstomaatjes
·         2 el pijnboompitjes
·         50 gram boter
·         1 teentje knoflook
·         1 sjalotje
·         2 snee oud wit brood
·         1 citroen
·         3 el olijfolie
·         zout en zwarte peper
 
Benodigdheden: 4 kleine ovenschaaltjes, ingevet
 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de pancetta in een koekenpan zonder olie of boter in 5 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het sjalotje en de knoflook fijn en verkruimel de boterhammen. Laat de boter in het achtergebleven bakvet smelten en voeg de knoflook en sjalot toe. Bak 5 minuten op laag vuur. Bak het verkruimelde brood 2 minuten mee. Rasp de Comté. Boen de citroen schoon en rasp de schil. Pers de citroen uit en bewaar het sap. Voeg de geraspte schil toe aan het broodmengsel in de koekenpan. Bak het geheel in 5 minuten goudbruin en krokant. Verkruimel de pancetta en schep deze samen met ¾ van de geraspte Comté door het broodmengsel. Verdeel de pangasiusfilet over de 4 ovenschaaltjes. Bestrooi met het pancettabroodmengsel en de resterende Comté. Bak het gerecht in ca. 15 minuten gaar in de oven. Rooster ondertussen de pijnboompitten goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Meng de rucola met de pijnboompitjes en de tomaatjes. Maak een dressing van 2 eetlepels citroensap, olijfolie, peper en zout en meng door de rucola. Verdeel de sla over 4 bordjes en zet op ieder bordje een schaaltje pangasius. Direct serveren.


Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Buitenlandse kaas