Proef de lente
Recepten Zoeken op Recept

Souffle met kaas

  • Voorgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten:

  • 200 gram Parmesan Reggiano
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 20 gram boter
  • 25 gram bloem
  • Peper en zout  
  • Boter om in te vetten
 
Nodig:
4 tot 6 soufflévormpjes  
 

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de soufflévormpjes in met boter en bestrooi met bloem. Verwarm wat boter in een pan. Voeg, als de boter gesmolten is, de bloem toe. Schenk de melk erbij en roer glad met een garde. Laat de saus ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken. Splits ondertussen de eieren en voeg de eidooiers aan de saus toe en roer goed door. Roer vervolgens de geraspte kaas erdoor en haal de pan van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Mix de eiwitten stijf met een schone mixer in een schone kom. Spatel het eiwit door het kaasmengsel totdat er een egaal en luchtig mengsel ontstaat. en schenk het mengsel er in totdat ze tot ongeveer ¾ gevuld zijn. Bak de souffles in circa 30 min in het midden van de oven totdat ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Direct serveren.
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Buitenlandse kaas