Zwitserse Kaasfondue
Ingrediënten
350 gram Zwitserse Emmentaler
1 el boter
1 teentje knoflook
½ lepel kookroom
4 eidooiers
kirsch
zout
stokbrood
zout
stokbrood
Benodigdheden
aardewerken fonduepan + houder met brander
Bereiding
Rasp de kaas. Smelt de boter in de hete fonduepan en roer er met een houten lepel het geperste teentje knoflook door. Voeg er, onder voortdurend roeren, de geraspte kaas en de room aan toe. Klop de eidooiers even los en roer ook deze door het kaasmengsel. Strooi er wat zout over en schenk de kirsch - ongeveer een borrelglaasje- erbij. Laat het geheel onder voortdurend roeren warm worden. Zorg er voor dat het geheel niet gaat koken om te voorkomen dat de eidooiers gaan schiften. Houd het geheel ca 5 minuten tegen de kook aan. Zet de pan nu op de houder en steek de spiritusbrander aan. Snijd het stokbrood in blokjes en serveer deze er apart bij.
Serveertip
Serveer bij deze fondue een frisse witte wijn. Als afsluiting van de maaltijd schenkt u een glaasje kirsch.