Week van de Smaak
Recepten Zoeken op Recept

Bloemkoolsoep

  • Voorgerecht
  • 4 personen
Delen

Ingrediënten

·         150 gram Boerenkaas Meshanger
·         175 ml water
·         100 gram bloemkool, fijngehakt
·         150 gram aardappelen, in blokjes
·         Bosje verse selderij, fijngehakt
·         50 gram wortels, in blokjes
·         2 eetlepels fijngehakte ui
·         50 gram boter
·         4 eetlepels bloem
·         750 ml melk
·         zout en peper naar smaak
 

Bereiding

Rasp de kaas. Zet in een grote soeppan bloemkool, aardappelen, selderij, wortel en ui met water op. Laat 5-10 minuten koken tot de groenten zacht zijn. Zet apart. Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak circa 2 minuten. Haal van het vuur en roer geleidelijk de melk erdoor. Zet weer op het vuur en laat doorkoken tot het mengsel dikker wordt. Roer de groenten (met kookvocht) erdoor en breng op smaak met zout en peper. Meng de kaas door de soep en verwarm tot de kaas is gesmolten. Haal van het vuur en serveer.
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Boerenkaas Meshanger