Proef de lente
Recepten Zoeken op Recept

Boeren Broodkrans

  • Brunchgerecht
  • 8
Delen

Ingrediënten

200 gram Boeren Klassiek
2 pakken mix voor Wit brood (à 450 gram)
100 gram hazelnoten
5  eieren (ongekookt)
20 gram verse tijm
20 gram verse rozemarijn
6 el olijfolie

Bereiding

Houd 8 royale plakken van de Boeren Klassiek kaas achter en rasp de rest van de kaas. Hak de helft van de tijm- en rozemarijnblaadjes fijn. Verdeel de andere helft in kleine takjes. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Voeg de geraspte kaas samen met de hazelnoten en gehakte kruiden toe aan de mix voor witbrood. Roer hier 4 eetlepels olijfolie en 5½ dl water doorheen en kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en dek af met een theedoek. Laat op een warme plaats ca. 20 minuten rijzen.

Rol de stukken deeg uit tot 3 lange slierten van ca. 60 cm lang en 4 cm dik. Draai de slierten losjes in elkaar en laat 5 keer een kleine opening voor de eieren open. Maak een cirkel en druk de uiteinden van de slierten op elkaar. Leg de krans op een ingevette bakplaat. Maak de openingen voor de eieren voorzichtig iets wijder en zet de eieren ertussen. Steek ook de kleine takjes met kruiden erin. Laat de krans afgedekt onder een theedoek op een warme plek nog ca. 60 minuten rijzen.
 
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bestrijk het brood met de resterende olijfolie. Bak de krans in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm met roomboter en een lekkere plak Boeren Klassiek kaas.
Gebruikte kazen in dit recept
Boerenkaas Klassiek