Natuurlijk genieten
Recepten Zoeken op Recept

Boeren Omelet

  • Lunchgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

200 gram Boeren Klassiek, geraspt
2 rode uien, gesnipperd
1 rode paprika, blokjes
1/2  prei, gesneden
maiskorrels, naar smaak
hamblokjes, naar smaak
5 eieren
paprikapoeder
zout en peper
boter

Bereiding

Roerbak de groenten in een wokpan. Klop de eieren los samen met wat peper, zout en paprikapoeder. Doe de boter in een koekenpan en voeg de gewokte groenten, hamblokjes en maiskorrels toe. Giet het eimengsel eroverheen. Roer met een vork in de eieren. Schud ondertussen de pan. Het schudden moet ervoor zorgen dat de randen van de omelet los komen van de pan. Als de eieren beginnen op te stijven, stoppen met roeren. Laat de omelet garen totdat deze wat stevig is en keer hem dan om. Strooi de kaas over de omelet. Laat verder gaar worden. Serveer de omelet op een grof boeren ambachtsbrood met wat salade. Tip: gebruik een klein koekenpannetje en bereid de omelet per persoon (verdeel de ingrediënten in 4 porties voor de juiste hoeveelheid per persoon).
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Boerenkaas Klassiek