Natuurlijk Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Bruschette

  • Borrelhapje
  • 4
Delen

Ingrediënten

• 150 gram Jersey Kaas
• 1 ciabatta
• 5 el olijfolie
• 1 aubergine
• 300 gram doperwten, uit het vriesvak
• 1 citroen
• Verse basilicum
• Snufje peper en zout

Nodig: Pan, bakpapier, grillpan en staafmixer

Bereidingswijze: Rasp de Jersey Kaas. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de ciabatta in plakjes. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer in met olie. Rooster circa 8 minuten in het midden van de oven. Snijd de aubergine in plakken en gril de plakken in de grillplan, totdat er grillstrepen op staan. Doe de doperwten in een pan en kook de doperwten zo’n vijf minuten, zodat ze nog ietwat knapperig zijn. Giet af. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Pureer met behulp van een staafmixer de erwten, citroensap, 100 gram geraspte kaas, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout. Beleg de plakjes ciabatta met de spread en de gegrilde aubergine. Garneer met de overgebleven kaas, basilicum en citroenrasp. Print dit recept