Lekkere recepten met kaas
Recepten Zoeken op Recept

Courgettebootjes

  • Bijgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

200 gram Boeren Klassiek
2 courgettes
8 plakjes ontbijtspek
20 gram pijnboompitten
2 el olijfolie
1 uitje, fijn gesneden
zout & peper (versgemalen)

Bereiding

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepeltje. Snijd het vruchtvlees klein. Verwarm de olijfolie en fruit de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het courgettevruchtvlees toe en bak even mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Rasp de kaas fijn, schep het courgette-uimengsel in een schaaltje en vermeng dit met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitten en plakjes spek erover. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en strooi de andere helft van de geraspte Boeren Klassiek hierover. Bak de bootjes in circa 20 minuten bruin en gaar. 
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Boerenkaas Klassiek