Gebakken herfstmix
Ingrediënten
· 300 gram Boeren Klassiek
· 700 gram aardappels
· 2 dikke stengels prei
· 1 ui
· 100 gram gerookte spekblokjes
· 50 gram roomboter
· 2 eetlepels olie
· Peterselie/bieslook
· Peper en zout
· 700 gram aardappels
· 2 dikke stengels prei
· 1 ui
· 100 gram gerookte spekblokjes
· 50 gram roomboter
· 2 eetlepels olie
· Peterselie/bieslook
· Peper en zout
Nodig: Een grote wokpan en koekenpan.
Bereiding
Was de aardappelen, schil en snijd in partjes. Rasp de kaas. Pel de uien en snijd in ringen. Was de prei en snijd deze ook in ringen. Doe de spekblokjes met olie in de wokpan en laat deze uitbakken. Voeg de ui en prei toe en laat deze 10 minuten langzaam roerbakken. Bak de aardappelschijfjes met een klontje boter in circa 10 minuten op hoog vuur bruin. Breng de aardappelen op smaak met peper en zout. Voeg het preimengsel aan de aardappelen toe. Strooi alle kaaserover en verhit het geheel. Roerbak totdat de kaas gesmolten is.
Print dit recept