Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Geitenkaasbuideltjes

  • Voorgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten:

·         150 gram Geitenkaas met Fenegriek
·         5 vellen filodeeg, ontdooid
·         150 gram spekblokjes
·         90 gram gesmolten boter
·         2 bosuitjes
 
Nodig: Keukentouw
 

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op circa 200 graden. Snijd de geitenkaas in 10 gelijke stukjes. Laat het filodeeg ontdooien en snijd in 20 gelijke, vierkante velletjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Bak het spek in een pan. Voeg de laatste minuut de bosuitjes toe. Besmeer een velletje met gesmolten boter en leg een ander velletje er gedraaid op zodat er een stervorm ontstaat. Leg een stukje geitenkaas en een beetje spek met bosui in het midden van de velletjes en vouw/draai ze aan de bovenzijde zachtjes dicht. Knoop er een stukje touw om heen en besmeer de buitenzijde van het buideltje met boter. Maak op deze manier 10 buideltjes. Zet de buideltjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in circa 15 minuten licht bruin en knapperig. 
Print dit recept