Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Geitenkaastruffels

  • Hapje
  • 24 stuks
Delen

Ingrediënten

150 gram Belegen Geitenkaas
300 gram gedroogde abrikozen
30 gram boter
30 gram bloem
200 ml kruidenbouillon
2 eetlepels basilicum
2 eieren
4 cm verse gember
½ pakje paneermeel
1 eetlepel pikant paprikapoeder
frituurpan

Bereiding 

Laat de abrikozen een nacht van tevoren in water weken. Rasp de geitenkaas en hak de basilicum fijn. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren tot er een dikke gladde saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer de geitenkaas en basilicum erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel goed afkoelen in de koelkast. Schil de gember en snijd deze fijn. Zet de abrikozen op het vuur met 4 dl water en de gember. Kook in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer met de staafmixer tot een saus. Klop de eieren los. Zet 2 diepe borden klaar en vul er 1 met het eimengsel en 1 met het paneermeel vermengd met de paprikapoeder. Haal het kaasmengsel uit de koelkast en rol er 24 bolletjes van. Rol de bolletjes door het ei en daarna door het paneermeel. Herhaal dit eenmaal. Verhit olie in de frituurpan tot 175 °C en frituur de bolletjes met 6 tegelijk in ca. 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de bolletjes met de abrikozen gembersaus. 
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Belegen Geitenkaas