Proef de Lente
Recepten Zoeken op Recept

Gevuld boerenbrood met Milde Hollander en tonijn

  • Lunch
  • 4
Delen

Ingrediënten :

·         175 gram Milde Hollander
·         1 rond boerenbrood van circa 20/25 cm doorsnede
·         4 el tapenade van zongedroogde tomaten
·         2 blikjes tonijn in olijfolie (a 160 gram), uitgelekt
·         200 gram groene olijven
·         1 pot geroosterde rode paprika
·         1 stengel verse bleekselderij, zonder blad
 

Bereidingswijze:

Rasp de kaas. Halveer de olijven. Snijd de bleekselderij fijn. Snijd de kap van het brood en hol het brood tot op 1 cm uit. Besmeer de binnenkant van het brood met de tapenade. Vul het brood met 1/3de  van de tonijn, 1/3de van de olijven, 1/3de van de geroosterde paprika en 1/3de van de bleekselderij. Maak zo 4 lagen en bestrooi elke laag met geraspte kaas. Druk de vulling stevig aan. Leg de kap weer op het brood en verpak het brood strak in vershoudfolie. Leg het brood minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd met een scherp (brood)mes het brood in punten.
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Milde Hollander