Lekkere recepten met kaas
Recepten Zoeken op Recept

Gevulde paprika

  • Voorgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

2 rode paprika's
150 gram Graskaas
1 appel
3 lente-uitjes
50 gram walnoten
15 gram bloem
15 gram margarine
0,2 liter melk
2 stengels bleekselderij
versgemalen peper
zout
 

Bereiding

De paprika’s halveren, de steelaanzet, het zaad en de zaadlijsten verwijderen en het vruchtvlees wassen. De noten grof hakken, een paar noten achter houden voor garnering. De Graskaas in kleine blokjes snijden. De appel wassen, het klokhuis verwijderen, het vruchtvlees met schil in blokjes snijden. De draden van de bleekselderij verwijderen. De stengels wassen en klein snijden. De lente-uitjes schoonmaken en in ringen snijden. De margarine in een kleine glazen schaal in de magnetron in 30 seconden laten smelten. De bloem erdoor roeren en de melk erop schenken. Alles in circa 3 minuten aan de kook laten komen en de saus met een garde glad roeren. Verwarm de oven enkele minuten voor op 180°C. De noten met de kaas, appel, bleekselderij en de lente-ui door de saus roeren. De paprikahelften met de saus vullen. Wat Graskaas er over raspen en de helften in een ovenvaste schaal zetten. De schaal afdekken met aluminiumfolie en in het midden van de oven circa 10 minuten op 180°C verwarmen. Daarna nog enkele minuten laten nagaren en de paprika met de achtergehouden noten bestrooien en met een takje bleekselderijgroen garneren. Naar smaak wat versgemalen peper en zout erover strooien. 
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Graskaas Jonge Hollander
Graskaas Jong Speciaal