Ham-kaas poffertjes
Ingrediënten
-
200 gram Boeren Pikant, geraspt
-
100 gram ham
-
300 gram zelfrijzend bakmeel
-
4 dl melk
-
3 eieren
-
1 theelepel zout
-
50 gram roomboter
-
boter om in te vetten
Benodigdheden: poffertjespan
Bereiding
Snijd de ham in kleine stukjes. Meng in een kom het bakmeel en zout door elkaar. Roer het geheel goed door en voeg langzaam tijdens het roeren de melk en de eieren toe. Voeg de stukjes ham en 150 gram geraspte kaas aan het beslag toe en roer het geheel goed door. Poffertjespan verhitten en met boter invetten. Doe een beetje beslag in de holletjes en bak de poffertjes in 5 à 8 minuten gaar en goudbruin, tussentijds als bovenkant bijna droog is keren. Zo doorgaan tot alle beslag op is. Poffertjes serveren met een klontje boter en bestrooien met rest van kaas.
Gebruikte kazen in dit recept