Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Hartige oliebollen

  • Borrel
  • 4
Delen

Ingredienten voor 40 stuks:

·         175 gram kaas van de boerderij Pikant
·         100 gram rozijnen
·         2 goudreinetten
·         500 gr bloem
·         1 zakje gedroogde gist (7 gr)
·         1 ei
·         500 ml karnemelk, lauwwarm
·         Zout
 

Bereiding:

Rasp de kaas en snijd de appels in kleine stukjes. Meng in een beslagkom de bloem, de gist en 1 tl zout. Maak in het midden een kuiltje. Breek het ei boven het kuiltje. Voeg al kloppend met de mixer de karnemelk toe en klop tot een glad beslag. Spatel de kaas, de rozijnen en de appel door het beslag. Dek de kom af met de folie. Laat het beslag op een warme plaats circa 1 uur rijzen. Verhit de olie in de frituurpan tot 175 graden. Doop twee lepels in de hete olie. Schep uit het beslag een bol en laat deze in de hete olie zakken. Bak circa 8 oliebollen tegelijk. Bak de oliebollen in 6-9 minuten goudbruin en krokant. Draai ze halverwege de baktijd. Laat de oliebollen in een vergiet met keukenpapier goed uitlekken. 
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Kaas van de Boerderij Pikant