Herfstfondue
Ingrediënten
300 gram Boeren Belegen300 gram Herfstmelange of een andere kruidenkaas
3 dl droge witte wijn
2 el Kirsch
1 el maïzena
teentje knoflook
zwarte peper
zout
nootmuskaat
Benodigd: caquelon (aardewerken pan), rechaud
Bereiding
Maak een papje van de maïzena en de kirsch. Rasp de kaas of snijd deze in kleine blokjes. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met een knoflookteentje. Giet de wijn in de caquelon en verwarm op laag vuur, zonder het te laten koken. Voeg de kaas beetje bij beetje toe en roer goed door. Verhoog de temperatuur iets terwijl u goed blijft roeren. Als het geheel mooi egaal is, dan voegt u het maïzenapapje toe om de kaasfondue te binden. Neem van het vuur en laat iets afkoelen (2 minuten). Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveren met stukjes stokbrood. Ook lekker met bloemkoolroosjes, paprika, ananas, champignons, tomaat en voor de liefhebber met gamba’s. Houd de fondue op tafel warm op een rechaud.Tip
Als de fondue te dun is: maïzena of Kernhem kaas als bindmiddel toevoegen. Verse kaasfondue is 7 tot 10 dagen in koelkast te bewaren en langer in het vriesvak.