Hollands Roerei
Ingrediënten
200 gram Hollands Belegen400 gram gesneden andijvie
125 gram gerookt spek
1 rode paprika
8 eieren
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
koffiemelk
versgemalen peper en zout
Bereiding
Rasp de kaas. Snijd de paprika en de sjalotjes fijn. Snijd het spek in kleine blokjes. Smelt de boter in een hapjespan en bak hierin de sjalotjes en knoflook kort aan. Voeg de paprika toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de andijvie toe. Roerbak deze totdat de andijvie geslonken is. Voeg ook de spekblokjes toe. Klop de eieren los met een scheutje koffiemelk, zout en peper. Voeg hieraan de geraspte kaas toe. Giet het eimengsel over de groenten in de pan en bak het geheel op halfhoog vuur onder voortdurend doorroeren gaar. Serveer direct.Serveertip:
Lekker met röstirondjes.