Hollandse kaasvlaai
Ingrediënten
100 gram Boeren Pikant100 gram MarktMerk 35+ Gerijpt
100 gram Oude Hollander
ca. 500 gram broccoli
150 ml room
3 eieren
zout en peper
Voor het deeg:
100 gram bloem1/3 theelepel zout
90 gram koude boter
35 ml water
Materialen:
quichevorm ø 24 cmBereidingswijze:
Maak het deeg door bloem en zout te mengen, de boter klein te snijden, te kneden en het water beetje bij beetje toe te voegen. Kneed tot een bal en laat het deeg in een plastic zak minstens 30 minuten rusten in de koelkast. Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Laat nog eens 30 minuten rusten.Verwarm de oven voor op 200 °C . Rasp de Oude Hollander kaas. Was de broccoli en snijd in roosjes. Kook de roosjes in ca. 3 minuten gaar. Snijd de Boeren Pikant kaas en de MarktMerk 35+ Gerijpt in kleine blokjes. Prik wat gaatjes in de deegbodem en verdeel er de blokjes kaas samen met de broccoli over. Klop de eieren met de room los in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Giet het eimengsel over het deeg. Strooi de geraspte Oude Hollander erover. Bak de kaasvlaai in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.