Sfeervol Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Kaasflapjes

  • Hapje
  • 4
Delen

Ingrediënten

250 gram Maasdammer Gatenkaas
300 gram bloem
7-8 el melk
2 eieren
20 gram boter
1 tl zout
paprikapoeder

Bereiding

Zeef de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Voeg het ei, zout en paprikapoeder naar smaak toe. Kneed tot een dikke brij. Snijd de boter in blokjes en voeg samen met de melk aan het deeg toe en kneed het soepel. Zet het deeg even in de koelkast. Rol het deeg vervolgens uit en snijd er 8 vierkantjes van. Snijd de kaas in 8 platte stukjes en leg deze in het midden van de deegvierkantjes. Vouw deze dubbel tot flapjes. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg de flapjes op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk de flapjes met wat melk en bestrooi met paprikapoeder. Bak de flapjes in ca. 15 minuten gaar in de oven.

Serveertip

Serveer de flapjes met chilisaus, evt. zelfgemaakt.

Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Maasdammer Gatenkaas