Natuurlijk Genieten
Recepten Zoeken op Recept

Kaasfondue Classe Royale

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten :

-      600 gram Classe Royale
-      1 teentje knoflook
-      400 milliliter droge witte wijn
-      1 eetlepel maïzena
-      2 eetlepels witte wijn
-      Zout en peper
 

Om te dippen:

-      Doop er stukken wit, bruin of volkorenbrood en/of rauwkost zoals cherrytomaatjes, bleekselderij, radijs, bloemkoolroosjes en champignons.
 
 

Bereidingswijze:

Rasp de Classe Royale. Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf met de snijvlakken een kaasfonduepan geheel in. Giet 400 milliliter droge witte wijn in de pan. Verhit de wijn tot net tegen de kook aan. Draai het vuur laag en roer de kaas erdoor. Blijf roeren totdat de kaas helemaal gesmolten is. Roer één eetlepel maïzena los met twee eetlepels witte wijn en schenk dit al roerend bij de gesmolten kaas tot de kaasfondue gebonden is. Breng op smaak met zout en peper. Hou de fonduepan op tafel warm.
 

Leuk idee: Serveer de kaasfondue in een uitgehold boerenbrood

Print dit recept