Kaasschnitzel stap-voor-stap
Ingrediënten
2 dikke plakken kaas van 1 cm dik (± 75 gram per plak) naar keuze
2 el bloem
1 losgeklopt ei
4 el paneermeel
1 el sesamzaad
Stap 1
Zet 3 borden klaar; 1 met bloem, 1 met ei en 1 met een mengsel van paneermeel en sesamzaad. Wentel de kaasplakken door de bloem, schud het overtollige bloem eraf, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel
Stap 2
Verhit een koekenpan en bak de kaasplakken in 1 tot 1,5 minuut aan beide kanten goudbruin.
Stap 3
Serveer de kaasschnitzels samen met een salade van 200 gram rode kool, 6 stengels bleekselderij in stukjes en 1 rijpe peer in plakjes. Maak af met een dressing van het sap van 1 sinaasappel, 1/2 el notenolie, 2 tl Zaanse mosterd, zout en peper
Tip:
Maak eens een kaasschnitzel van Hollandse blauwaderkaas. De blauwaders zorgen voor een bijzonder, pittig accent in de kaasschnitzel.