Proef de Lente
Recepten Zoeken op Recept

Kaassoep Gouden Hollander

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten

200 gram Gouden Hollander
800 ml runderbouillon
600 gram prei
250 gram hamreepjes
100 ml witte wijn
100 gram créme fraîche
100 gram gerookte spekreepjes
30 gram boter
30 gram zetmeel
1 ui
1 el olijfolie
4 snee geroosterd brood
peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en snijd de prei in ringen. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het zetmeel al roerende toe en bak kort tot er een korrelig geheel ontstaat. Voeg de bouillon, al roerende met een garde, toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de witte wijn en de preiringen toe en blijf roeren. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de soep gebonden is. Rasp 100 gram van de Gouden Hollander kaas en verkruimel de andere 100 gram in kleine snippers. Voeg de geraspte kaas, de ham en de créme fraîche toe aan de soep en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant op hoog vuur. Giet het bakvet af. Snijd het geroosterde brood in kleine blokjes en bak deze kort in het bakvet van de spekreepjes. Verdeel de soep over 4 borden of kommen en strooi de blokjes brood, de spekreepjes en de snippers kaas over de soep. Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Gouden Hollander