Proef de Lente
Recepten Zoeken op Recept

Kip-kaas spiesjes

  • Bijgerecht of hapje
  • 4
Delen

Ingrediënten

100 gram Hollands Belegen
400 gram kipfilet
200 ml yoghurt
3 snee geroosterd wit brood
2 el bloem
2 eieren
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
mespunt chilipoeder
1 tl paprikapoeder
mespunt gedroogde rozemarijn
peterselie, naar smaak
sap van 1 limoen
zout

Benodigdheden

12 satéprikkers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de kaas. Snijd de kipfilet in de lengte in 12 repen van ca. 1,5 cm dik. Maak een marinade van de olie, zout, chilipoeder en paprikapoeder. Wentel de kip hierin en laat afgedekt een uur marineren. Snijd de korsten van het brood en maal het brood fijn in de keukenmachine. Meng in een diep bord het broodkruim met de geraspte kaas en rozemarijn. Roer de eieren los. Vul een ander diep bord met de bloem en een volgend bord met het losgeklopte ei. Rijg de kiprepen aan de prikkers en wentel ze eerst licht door de bloem, dan door het ei en druk ze vervolgens in het broodmengsel. Gaar de spiesjes ongeveer een kwartier in de oven. Maak een dipsausje van de yoghurt, geperste knoflook, limoensap en de fijngesneden peterselie naar smaak.

Tip:

Voeg voor een pittig accent een fijngesneden rode peper toe aan het dipsausje. Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Noord-Hollands Belegen