Proef de lente
Recepten Zoeken op Recept

Lentebrood

  • Brunch
  • 4
Delen

Ingrediënten:

  • 200 gram Classe Royale
  • Circa 8 plakjes croissantdeeg
  • 4 eieren
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout

 Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de kaas. Snijd/hak de zongedroogde tomaatjes en de knoflook in kleine stukjes. Klop vier eieren in een kom los en voeg naar smaak een snufje peper en zout toe. Verwarm een scheutje olie of boter in een koekenpan en doe het eimengsel in de koekenpan, laat 1 theelepel van het eimengsel in de kom zitten. Bak het mengsel circa drie minuten en blijf met de spatel roeren, zodat u een roerei krijgt. Voeg de stukjes tomaat en knoflook toe en bak het roerei nog een minuut door, totdat het roerei droog is. Zet vervolgens het vuur uit. Leg de plakjes croissantdeeg in de vorm van een ster op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het deeg wat uit. Zorg dat de plakjes elkaar in het midden overlappen, zodat er geen gaten in de bodem van het brood zitten. Leg het roerei in de vorm van een cirkel op het croissantdeeg. Laat een kuiltje in het midden vrij. Verdeel vervolgens 150 gram geraspte kaas over het roerei. Vouw de puntjes deeg naar binnen en druk ze goed vast in het kuiltje. Smeer met behulp van een kwast het overgebleven eimengsel over het deeg. Strooi vervolgens de overgebleven kaas over het brood. Schuif het brood in de oven en bak in circa 20-25 minuten goudbruin.
Print dit recept
Gebruikte kazen in dit recept
Classe Royale