Smaakcreaties
Recepten Zoeken op Recept

Noord Hollands Belegen

  • Borrel
  • 4
Delen
De specifieke smaak van deze kaas is te danken aan de melk afkomstig van koeien die op Noord-Hollandse weiden grazen. De Noord-Hollandse weiden zorgen voor rijke melk, omdat de ingepolderde grond sterk onder invloed staat van de zee. Hierdoor heeft de kaas een volle romige smaak.
 
Lekker met:
  • Roomkaas, plakje parmaham en stukjes bosui
  • Plakjes wortel en chilisaus
 
Waarschijnlijk denkt u bij kaas niet meteen aan honing met gestampte koffiebonen, maar het is zeker het proberen waard. De krokante, sterke smaak van de koffiebonen, het zoete vleugje honing en de prikkelende smaak van de kaas geven alle smaken in één keer waarnaar u verlangt. De combinatie van plakjes wortel met chilisaus en Noord-Hollands Belegen is ook zeker het proberen waard. Hartig, zoet, zacht en zuur; alles komt samen.
 
Serveertip: U kunt deze smaakcombinaties in plaats van met een kaasprikker ook op een stukje brood of een cracker serveren.
 
Print dit recept