Week van de Smaak
Recepten Zoeken op Recept

Ovenschotel met kaas, kip en spinazie

  • Hoofdgerecht
  • 4
Delen

Ingrediënten:

·         150 gram Boerenkaas Klassiek
·         500 gram kipfilet
·         700 gram aardappelen
·         450 gram verse spinazie
·         1 rode ui
·         200 gram kastanjechampignons
·         250 gram crème fraiche
·         Snufje paprikapoeder
·         Snufje peper en zout
·         Olie of boter om te bakken
 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de kaas en snijd de kipfilet in blokjes. Schil de aardappelen, snijd de champignons in plakjes en de rode ui in kleine stukjes. Kook de aardappelen circa 11 minuten in een pan met water, zodat ze beetgaar zijn. Snijd de aardappelen vervolgens in plakjes. Verhit olie in een pan en voeg de kip toe en bak goed gaar. Bestrooi de kip met paprikapoeder, peper en zout. Voeg als de kip rondom gebakken is, de champignons en ui toe. Schep de spinazie in delen door de kip en champignons en laat slinken. Schep daarna de plakjes aardappel erdoor. Roer de crème fraiche door het aardappel-kip mengsel. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten totdat de kaas mooi gesmolten is.
                   
Print dit recept