Pao de Queijo
Ingrediënten:
- 750 gram tapioca meel (verkrijgbaar bij grote toko’s) of anders maïzena
- 150 gram Boerenkaas Klassiek
- 150 gram Kaas van de boerderij Kruidenkaas
- 3 eieren
- 100 ml slaolie
- 625 ml melk
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- Zout
Hulpmiddelen:
Beslagkom, pan
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Rasp de kaas. Doe het tapioca meel of maïzena in een beslagkom. Doe de melk en slaolie in een pan en voeg een snufje zout toe. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt en voeg, samen met de eieren, de Provençaalse kruiden en de geraspte kaas, aan de tapioca/maïzena toe. Meng het geheel goed door. Maak kleine bolletjes van het deeg en leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bolletjes in circa 17 minuten goudbruin.Tip: Eet de Pao de Queijo’s met zoete chilisaus.